Βιογραφικό του Κενταύρου


Ο Κένταυρος, πραγματικό όνομα Αριστοτέλης Κουμούτσης, ο ακούραστος δημιουργός, σύμβουλος και τεχνικός διαχειριστής του “GreekCity” από το 2005, κατάγεται από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την πόλη του Βόλου, η οποία είναι ως γνωστόν χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ιωλκού όπου, κατά τον θρύλο, έζησαν ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες. Εκεί άλλωστε στους πρόποδες και στις πλαγιές του Πηλίου, σύμφωνα πάλι με το μύθο, οι θεοί του Ολύμπου περνούσαν… τις καλοκαιρινές τους διακοπές, χωρίς πάντως να ξεχνούν τις ιστορίες των παλαιών τους πολέμων και τα κατορθώματα των πρωταρχικών ενοίκων του, δηλαδή των μυθικών Κενταύρων, οι οποίοι καθώς φαίνεται… δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει οριστικά τις πλαγιές και τις σπηλιές του βουνού.

Εκπαιδεύτηκε αρχικά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, στα τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα. Στη συνέχεια στη Γαλλία, συμπλήρωσε την πανεπιστημιακή του κατάρτιση, πρώτα στον τομέα της Διοίκησης και του Δικαίου, κατόπιν στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τη γλωσσολογία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με την ανάλυση δεδομένων και την πληροφορική.

Ως υπεύθυνος του Ακαδημαϊκού Κέντρου Επεξεργασίας Δεδομένων [CIATI] υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Paris VIII-Vincennes κατά τη δεκαετία του 1980, στάθηκε ο εμπνευστής πολλών έργων και ειδικότερα αυτού της μηχανογράφησης της σχολής και της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην πληροφορική. Εργάστηκε επίσης ως Λέκτορας για την Ομοσπονδία Κοσμικών Έργων [FOL] και συνέργησε μεταξύ άλλων στην δημιουργία σεμιναρίων προσέγγισης υπολογιστών από παιδιά μέσω του παιχνιδιού, μετά την αποκατάσταση των πρώην Σφαγείων του Παρισιού. όταν εκείνα μετατράπηκαν σε “Τεχνόπολη Επιστημών και Βιομηχανίας” στην περιοχή της La Villette στο Παρίσι.

Γρήγορα αναδείχθηκε εκείνη την εποχή, ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Επιστήμης των Υπολογιστών στη Γαλλία κι όχι μόνο, και αφού πρώτα δίδαξε και διέδωσε το γνωστικό του αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII στα τμήματα Πληροφορικής και Επιστημών Αγωγής, ξεκίνησε ταυτόχρονα μια πολύ μακρά καριέρα στον ιδιωτικό τομέα καθώς υπήρξε μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής των δικών του επιχειρηματικών σχημάτων.

Ως υποβλητικός γνώστης στην επιστήμη των υπολογιστών υψηλού επιπέδου, παραμένει πάντα ενεργός όσο και έτοιμος να παρέμβει ως σύμβουλος ή ομιλητής, μοιράζοντας δια του εκκοσμικευμένου εθελοντισμού, τον περισσότερο χρόνο της συνταξιοδότησής του μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.


Αναμνήσεις προς τιμήν των πρώην συναδέλφων της “Vincennes”…

  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Μαύρο μυθιστόρημα για κόκκινο Πανεπιστήμιο
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Είκοσι σκηνές στο Πανεπιστήμιο Βενσέν
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Το Πειραματικό Γκέτο
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Ο άνεμος της Βενσέν
  • Vincennes – Το Χαμένο Πανεπιστήμιο – Με υπότιτλους

Σχετικά με τους “Κενταύρους”…

  • Χείρων, ο πληγωμένος Κένταυρος, ο θεραπευτής και ο δάσκαλος των ηρώων
  • Χείρων – Ο Κένταυρος εκπαιδευτής ηρώων
  • Οι Κένταυροι της Ελληνικής Μυθολογίας
  • Οι Κένταυροι – Bestiary

* Φωτογραφία εξωφύλλου: “Η μάχη των Κενταύρων και των άγριων θηρίων”, ψηφιδωτό που υπολογίζεται μεταξύ 120 και 130 μ.Χ.
* [Εθνικό Μουσείο Βερολίνου, Γερμανία]