Βιογραφικό του Κενταύρου


Ο Κένταυρος, πραγματικό όνομα Αριστοτέλης Κουμούτσης, ο ακούραστος δημιουργός, σύμβουλος και τεχνικός διαχειριστής του “GreekCity” από το 2005, κατάγεται από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την πόλη του Βόλου, η οποία είναι ως γνωστόν χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ιωλκού όπου κατά τον θρύλο εκεί έζησαν ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες. Εκεί άλλωστε στους πρόποδες του Πηλίου και στις πλαγιές του, σύμφωνα πάλι με το μύθο, οι θεοί του Ολύμπου περνούσαν… τις καλοκαιρινές τους διακοπές, χωρίς πάντως να ξεχνούν τις ιστορίες των παλαιών τους πολέμων ή τα κατορθώματα των πρωταρχικών ενοίκων του βουνού, δηλαδή των μυθικών Κενταύρων, οι οποίοι καθώς φαίνεται… δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει οριστικά τις πλαγιές και τις σπηλιές του βουνού.

Σπούδασε αρχικά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, στα τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα. Στη συνέχεια στη Γαλλία, συμπλήρωσε την πανεπιστημιακή του κατάρτιση, πρώτα στον τομέα της Διοίκησης και του Δικαίου και στη συνέχεια στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, τη γλωσσολογία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με την πληροφορική.

Ως υπεύθυνος του Ακαδημαϊκού Κέντρου Επεξεργασίας Υπολογιστών (CIATI) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Paris VIII-Vincennes κατά τη δεκαετία του 1980, στάθηκε ο εμπνευστής πολλών έργων και ειδικότερα αυτού της μηχανογράφησης της σχολής, της εκπαίδευσης διδασκόντων στην πληροφορική, όπως επίσης εργάστηκε ως Λέκτορας για την Ομοσπονδία Κοσμικών Εργασιών (FOL), καθώς στην προσέγγισης των υπολογιστών από παιδιά μέσω του παιχνιδιού. Τέλος συνέργησε μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των πρώην Σφαγείων του Παρισιού. όταν εκείνα μετατράπηκαν σε “Τεχνόπολη των Επιστημών και της Βιομηχανίας” της La Villette.

Γρήγορα αναδείχθηκε εκείνη την εποχή, ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Επιστήμης των Υπολογιστών στη Γαλλία κι όχι μόνο, και αφού πρώτα δίδαξε και διέδωσε το γνωστικό του αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο Paris VIII στα τμήματα Πληροφορικής και Επιστημών της Αγωγής, ξεκίνησε ταυτόχρονα μια πολύ μακρά καριέρα στον ιδιωτικό τομέα καθώς υπήρξε μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής των δικών του επιχειρηματικών σχημάτων.

Ως υποβλητικός γνώστης στην επιστήμη των υπολογιστών υψηλού επιπέδου, παραμένει πάντα ενεργός, όσο και έτοιμος να προσφέρει καθώς παρέμβει ως σύμβουλος ή ομιλητής, μοιράζοντας δια του εκκοσμικευμένου εθελοντισμού, τον περισσότερο χρόνο της συνταξιοδότησής του μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.


Αναμνήσεις προς τιμήν των πρώην συναδέλφων της “Vincennes”…

  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Μαύρο μυθιστόρημα για κόκκινο Πανεπιστήμιο
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Είκοσι σκηνές στο Πανεπιστήμιο Βενσέν
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Το Πειραματικό Γκέτο
  • Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes: Ο άνεμος της Βενσέν
  • Vincennes – Το Χαμένο Πανεπιστήμιο – Με υπότιτλους

Σχετικά με τους “Κενταύρους”…

  • Χείρων, ο πληγωμένος κένταυρος, ο θεραπευτής και ο δάσκαλος των ηρώων
  • Χείρων – Ο Κένταυρος εκπαιδευτής ηρώων
  • Οι Κένταυροι της Ελληνικής Μυθολογίας
  • Οι Κένταυροι – Bestiary

* Φωτογραφία εξωφύλλου: “Η μάχη των Κενταύρων και των άγριων θηρίων”, ψηφιδωτό που υπολογίζεται μεταξύ 120 και 130 μ.Χ..
* [Staatliche Museen zu Berlin, Γερμανία]